Pontos, egészséges étrend alkalmazása

egészséges étrend

Egészséges étrend

Nagyon sok, gyakran egymással ellentétes tanácsot, szabályt olvashatunk, hallhatunk az egészséges táplálkozás témájában, ezért ez a dolog nehezen kivitelezhető. Amennyiben az egészséges étrend orvos által kidolgozott, akkor nem lehet semmi baj, sőt, biztosan sikerre vezet.

Először minél változatosabban, többféle élelmiszer felhasználásával kell összeállítani a napi étrendet. Kerülendő a zsír fogyasztása, az ételek elkészítéséhez az olívaolaj használata ajánlott, főleg a keveset mozgóknak és az ülőmunkát végzőknek. A só mennyiségének mérséklése és a kevés édesség bevitele is tanácsos az egészséges étrend érdekében. Viszont tejtermékeket és gyümölcsöt, valamint zöldségféléket naponta fogyasszunk, de egyik étkezés se legyen túlságosan bőséges!

Ezért napi 4-5 étkezés javasolt. Rendkívül fontos a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása is napi szinten, ami leginkább ivóvíz legyen. Az egészséges étrend betartása könnyű lesz, ha csatlakozik az alakorvoslas.hu weboldalon megismerhető súlycsökkentő programhoz, amihez külön étrend is tartozik.

Print Friendly, PDF & Email