Pontos, egészséges étrend alkalmazása

egészséges étrend

Egészséges étrend

Nagyon sok, gyakran egymással ellentétes tanácsot, szabályt olvashatunk, hallhatunk az egészséges táplálkozás témájában, ezért ez a dolog nehezen kivitelezhető. Amennyiben az egészséges étrend orvos által kidolgozott, akkor nem lehet semmi baj, sőt, biztosan sikerre vezet.

Először minél változatosabban, többféle élelmiszer felhasználásával kell összeállítani a napi étrendet. Kerülendő a zsír fogyasztása, az ételek elkészítéséhez az olívaolaj használata ajánlott, főleg a keveset mozgóknak és az ülőmunkát végzőknek. A só mennyiségének mérséklése és a kevés édesség bevitele is tanácsos az egészséges étrend érdekében. Viszont tejtermékeket és gyümölcsöt, valamint zöldségféléket naponta fogyasszunk, de egyik étkezés se legyen túlságosan bőséges!

Ezért napi 4-5 étkezés javasolt. Rendkívül fontos a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása is napi szinten, ami leginkább ivóvíz legyen. Az egészséges étrend betartása könnyű lesz, ha csatlakozik az alakorvoslas.hu weboldalon megismerhető súlycsökkentő programhoz, amihez külön étrend is tartozik.