Beszerelhető vagy mobil légkondicionáló legyen?

légkondicionáló

Légkondicionáló berendezés

Amikor klímát vásárolunk, sok tényezőt kell figyelembe venni. Nemcsak az energiaosztály, a dizájn és a márka a mérvadó, hanem sokat számít az is, hogy mekkora helyiséghez használjuk, esetleg milyen extra funkciókkal akarjuk üzemeltetni. A munkálatok néhány órásak is lehetnek és némi kosszal, faltörmelékkel jár a beépíthető légkondicionáló esetében.

A beszerelés költségei is változóak. Természetesen, aki sokallja a munkadíjat, nem akar falat törni miatta, annak jobb a mobil verzió, aminek a kondenz csövét kell csak kivezetni vagy valamilyen edénybe összegyűjteni és időnként kiönteni.

A megfelelő légkondicionáló kiválasztásakor az is sokat számít, hogy használható-e ventilátorként vagy párátlanítóként, hiszen sok esetben az is fontos, hogy a hűtés mellett fűtsön is, vagy tisztítsa meg a levegőt a portól, füsttől, baktériumoktól. Típustól, modelltől és márkától függetlenül, arra mindenképpen oda kell figyelni, hogy a klíma rendszeres tisztítása és karbantartása ne maradjon el, mert ez a hosszú élettartam titka.