Mennyi fehérjeport igyak, ha otthon kezdek el edzeni?

Az otthoni edzés egyre népszerűbbé válik és sokan keresik a megfelelő táplálkozási stratégiákat is ahhoz, hogy a különböző mozgásformákból a legtöbbet hozzák ki. A fehérjepor használata számos előnnyel járhat, hiszen segíthet az izomépítésben, a regenerációban és nem utolsó sorban a teljesítmény fokozásában. Az optimális proteinbevitel személyenként változhat.

Az Intenset weboldalán erre is kitérnek bővebben. Az első lépés az, hogy megértsük az egyéni táplálkozási igényeket és az edzés célját, mivel ezek alapján állítható össze legeredményesebben az ideális proteinbevitel. Általánosságban elmondható, hogy az aktív életmódot folytató embereknek több fehérjére van szükségük az izomépítéshez és a regenerálódáshoz, mint a kevésbé aktív személyeknek.

Az egészségügyi szervezetek ajánlásai szerint, az átlagos felnőtt adag napi 0,8 g testsúlykilogrammonként, ez a mennyiség azonban az edzésre fordított energia és az izomtömeg növekedésének igényei miatt gyakran alábecsült. Ezt a dózist növeljük az otthoni edzés előtt 1,2-2,2 g közötti tartományban.

Fontos tudnivalók a proteinről

Érdemes megemlíteni, hogy a fehérjeport a meglévő étrend kiegészítéseként kell használni, mivel nem helyettesíti az egészséges és változatos táplálkozást. Javasolt minőségi terméket választani, ami kevés cukrot és mesterséges adalékanyagot tartalmaz. A legtöbb embernek a tejsavófehérje izolátum remek döntésnek bizonyulhat, hiszen könnyen emészthető és hihetetlenül gyorsan felszívódik. De bármilyen készítmény mellett is döntünk, az alkalmazása előtt mindig konzultáljunk egy táplálkozási szakértővel vagy dietetikussal annak érdekében, hogy közösen meghatározhassuk az egyéni fehérjeszükségletünket és az ideális proteinbevitelt. Nem csupán az izomépítésben nyújt hatalmas segítséget, hanem az általános egészség megőrzésében is. A használatával néhány hónap alatt látványos eredményeket lehet elérni. Ha szeretnénk tökéletesen kinézni, akkor ne habozzunk tovább, vágjunk bele az edzésbe mihamarabb!

Néhány jó tanács az edzéshez

Manapság már rengeteg ingyenes és fizetős online edzésprogram, illetve videó érhető el az interneten. Ezek az oktatóanyagok különböző időtartamúak és intenzitásúak lehetnek, így könnyedén megtalálhatjuk az igényeinknek megfelelőt, legyen szó erőnléti, kardio vagy jóga gyakorlatokról. A testmozgáshoz néha csupán egyszerű eszközökre van szükség, például szőnyegre, fitnesz gumiszalagra és súlyzóra.

Ezek a kellékek segíthetnek a változatosság megteremtésében és az otthoni edzés hatékonyságának növelésében. Ha a lakásban van elegendő hely, akkor berendezhetjük a saját kis fitnesztermünket különböző eszközökkel, mint például a futópad, az elliptikus tréner és a súlyzós pad. Sok közösségi edzésprogram és fitneszstúdió online órákat kínál, amik lehetővé teszik, hogy otthonról csatlakozzunk másokhoz és együtt izzadjunk.

Mindig győződjünk meg arról, hogy helyesen végezzük a gyakorlatokat a sérülések elkerülése érdekében. Ha nem vagyunk biztosak a technikában, akkor keressünk az interneten útmutatókat vagy kérjünk segítséget egy személyi edzőtől. A protein és a kitartás biztosan meghozza a várt eredményt.