Ipari és háztartási vezetőképesség mérők

vezetőképesség mérő

Vezetőképesség mérő

A különféle közegek elektromos áram vezetésére való képessége számokban is kifejezhető. Ez a tulajdonság a folyadékban lévő oldott ásványi sók koncentrációjától függ. Az ivóvíz szempontjából a vezetőképesség mérő által mutatott index fontos, mivel befolyásolja az emberi egészséget.

Ezért tanácsos rendszeresen mérni azt azokban a folyadékokban, amelyeket a leggyakrabban használunk. Ez lehetővé teszi a víz sótartalmának követését. Az ilyen értéket egy vezetőképesség mérőnek nevezett eszközzel mérik. Az értékelés a használt eszköz típusától függően, különböző módszerekkel is elvégezhető. Gyakran vannak olyan modellek, amelyek több tulajdonságot ötvöznek a folyadék minőségének értékelésére.

A modern műszerek kicsik és hordozhatóak, illetve kényelmes kijelzővel rendelkeznek, ahol megjelenik a kapott mutató. A konduktométer lehet ipari és háztartási. Az elsőt a mutatók pontossága és a nagyobb funkcionalitás jellemzi. A háztartási vezetőképesség mérőnek általában nincsenek további funkciói és jellemző rá az alacsony hibahatár.