A Csepel trekking egysebessége kétkerekű

Csepel trekking

Bár a Csepel régóta a modernségre hajt, ez nem jelenti azt, hogy a felhozatalában nem lehet megvenni a letisztult, nagyon szimpla kétkerekűeket is. Erre példa az egysebességes Csepel trekking bicaj, amelyik egyértelműen a legegyszerűbb kerékpártípus.

Sokan azért veszik meg, mert abból indulnak ki, hogy mivel nincs rajta váltó, ezért az nem is tud tönkremenni, így nem lesz baj vele és elfelejthető a szerelő is. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy így a Csepel trekking bicajjal ugyanazon a fokozaton kell elindulnia és haladnia az embernek.

A váltós kerékpárokkal szemben a sík terepen van előnye, hiszen nem kell sebességet váltani az emelkedők és lejtők miatt. Az egysebességgel bíró Csepel trekking külön típusa az úgynevezett örökhajtós fajta.

Mivel nincs szabadonfutó a hajtásban, ezért nem csupán a bringás lába tekeri a kereket, hanem a kerék is forgatja a lábat. Temérdek apró előnye és veszélye is van ennek. A pozitívumok között kiemelendő az, hogy a tulaj tud a lábával lassítani, hátrafelé biciklizni és például emelkedőn könnyebben átlendül a holtpontokon.

Print Friendly, PDF & Email