Kellemes környezetet biztosít a levegő párásító

Párátlanító

Párásító

Ahol túl nedves a levegő, ott szárítani kell, mert különben könnyen megtelepszik a falakon és a bútorokon a penész. Ahol viszont túl száraz, ami általában a fűtési szezonban gyakori, ott a legjobb a levegő párásító használata. Ugyanis a radiátorok szárítják a szoba levegőjét.

A túl száraz levegő, mint ahogy a túl nedves sem tesz jót az embernek. Ha kiszáradnak a nyálkahártyák és a bőr, akkor jobban ki vagyunk téve a betegségeknek. Jobb a természetes nedvességtartalmat a lakótérben megőrizni, mint folyamatosan testápolókat használni, és ami még rosszabb, betegnek lenni.

Néhányan próbálkoznak a levegő párásító helyett nedves ruhákat rakni a fűtőtestekre, de ez nem megbízható megoldás. Ettől hirtelen megugrik a páratartalom, utána pedig gyorsan visszaesik. Arról nem is beszélve, hogy folyamatos ügyeletet igényel a nedves ruhák fűtőtestre helyezése.

Tehát a levegő párásító egy kellemes megoldás ott, ahol erre szükség van. Mindenki tapasztalta már, hogy mennyire kellemetlen, amikor száraz a szeme, esetleg ég is, vagy száraz a torka. Ezt mind okozhatja a szoba túl száraz levegője.