Az agyi kapacitás növelése mindenkinek ajánlott

Agyi kapacitás növelése. Hogyan?

Agyi kapacitás növelése. Hogyan?

Az emberi agy a természet egyik legkáprázatosabb csodája, talán ez az emberiség legnagyobb talánya, hiszen attól eltekintve, hogy folyamatosan kutatja a tudomány a működését, még mindig nem lehet mindent tudni róla. A kutatók legnagyobb része már körülbelül hatvan éve egyetért abban, hogy az emberi agy befogadóképessége szinte határtalan.

Az agyi kapacitás növelése azonban mégis szükséges, hiszen az agyunkat edzésben kell tartani, ez pedig a gondolkodás és a tanulás által történhet. Mindennapi tevékenységeink során, az agyunk pusztán egy elenyésző százalékát használjuk és amennyiben az agyi kapacitás növelése nem történik meg, vagyis nem tanulunk, akkor a folyamatos kihasználatlanság miatt, az addig rendelkezésre álló lehetőségek rendkívüli módon le fognak szűkülni.

Vannak olyan emberek, akik egyenesen félnek a túl sok információ befogadásától, mert úgy gondolják, hogy a memóriájuk telítődik és nem lesz már hely a további lényeges információk számára, valamint összekeveredik minden az agyukban a túlterheltség hatására. Nos, tudni kell, hogy a valóságban ez éppen fordítva történik. Aki úgymond „tornáztatja” folyamatosan az agyát, egyre jobb eredményeket ér el a tanulásban, tehát az agyi kapacitás növelése ily módon megvalósul.

Az agytréning által a koncentráció és a tanulás sokkal könnyebben fog menni. Ugyanakkor ezek elősegítésére kiváló eredménnyel alkalmazható az Egészségkapu Gyógycentrumban elvégezhető AVS agytréning, ami olyan ritmusos fény- és hangingereket jelent, amelyek az agy természetes működési tulajdonságait kihasználva, módosítóan hatnak az agyi ritmusokra, valamint különböző tudati működésekkel járnak együtt.

A különböző frekvenciájú agyhullámok meghatározott működésekkel függenek össze, így a fejleszteni kívánt képesség a megfelelő agyi ritmus előidézésével elérhetővé válik. Ezek a speciális agytréning alkalmak az agy tudati állapotairól nyújtanak ismereteket és tapasztalatokat. Az agytréning ajánlott felnőtteknek, gyermekeknek és mindenkinek, aki a szellemi frissességet keresi.