Hallott már a CRM rendszer létezéséről?

CRM rendszer

Bár az átlagos hétköznapok során számos informatikai fejtörőbe botlunk, legtöbben mégsem tudjuk, hogy mit is takarnak valójában, a már oly sokszor hallott és bonyolultnak tűnő rövidítések. Számtalan magánvállalkozó érdeklődik a hatékony vállalatirányítási rendszerek felől, de tévedésbe esnek valahányszor ugyanazon fogalomként értelmezik a CRM rendszer, illetve az ERP szoftver ismeretlen világát.

Ezen két programnyelv azonban merőben eltér egymástól. Amíg a mérleg egyik serpenyőjén elhelyezkedő ERP nem más, mint egy vállalat irányításához szükséges, általános számítógépes programcsomag, addig a mérleg másik oldalán elhelyezkedő szoftvernév csupán az ügyfélkapcsolati management kidolgozását foglalja magába.

Részletes, valamint átfogó képet alkot a fogyasztói társadalom kiemelkedő szükségleteiről, ily módon meghatározva a termelési kondíciókat. A CRM rendszer tehát nem más, mint egy általános cégirányítási programcsomag szerves alkotóeleme, ami az ügyfelek igényeit analizálva segít szinten tartani, illetve növelni a profitot.

Print Friendly, PDF & Email