A szauna gyógyászati célokat is szolgál

A szaunának sok jótékony hatása van

Néhány hasznos praktikát még az őseink hagytak ránk, amiért hálásak lehetünk nekik, hiszen ezeknek köszönhetően az életünk könnyebbé, kellemesebbé válik. Kétségtelenül a szauna szintén ezek közé tartozik, hiszen az északi népek megközelítőleg már kétezer éve ismerik és használják.

Bár eredetileg csak mosakodás céljával építették, a szauna később a benne levő tisztaság miatt a szülések lefolyásának és bizonyos betegségek gyógyításának a helyszínéül szolgált. Az idősebb generációhoz tartozó finn emberek közül, sokan még ma is azzal büszkélkedhetnek, hogy ők szauna kabinban születettek. Természetesen manapság már ilyen célra nem igazán használják, azonban számos gyógyhatása ismert.

Legtöbben csak azt tudják, hogy segít a bőr megtisztításában, mivel az izzadás során távoznak a méreganyagok. Azonban, aki már próbálta, az tudja, hogy üdítő, frissítő hatása is van. A szauna sokak által olyannyira kedvelt, hogy a kertjükbe, de újabban a lakásukban is kialakítanak egy helyiséget erre a célra, kiváltképpen, hogy manapság már infraszaunákat is lehet vásárolni.