A napraforgó olaj fantasztikus hatásai

Kiváló napraforgó olaj

A napraforgó az egyik legismertebb és leggyakrabban használt növény Magyarországon. A napraforgó olaj a nyugati konyha elmaradhatatlan eleme, mivel a magyar fogások zöméhez használják. Voltak jobb és rosszabb napjai, egy időben elterjedt, hogy nem a legegészségesebb, azonban ez kizárólag a minőségétől és az előállítási módjától függ.

A hidegen sajtolt típus rengeteg értékes hatóanyagot tartalmaz, mint a linolsav, linolénsav, olajsav glicerid-észter. Igazi E-vitaminbomba, ami köztudottan létfontosságú a szervezetnek.

Az E-vitamin ugyanis a legjobb fegyver az öregedés ellen, de kiváló a hajnak, bőrnek, körömnek. A hidegen sajtolt napraforgó olaj alkalmazása mind a konyhában, mind pedig a kozmetikában és orvoslásban kiváló. A népi gyógyászatban sebek gyógyítására és a száraz bőr ápolására használták, homeopátiában pedig görcsoldásra és lázcsillapításra.

A jó minőségű napraforgó olaj egy legismertebb tulajdonsága pedig nem más, hogy nagyon finom, ezért a magyar konyhában elengedhetetlen a jelenléte.