Már nálunk sem ritka a kombinált szauna

Egyre kedveltebb a szauna

Hazánkban egyes emberek számára a szaunázás még valami nagyon távoli dolgot jelent, amit csak a gazdagok szoktak csinálni, de amúgy elérhetetlen.

Pedig Nyugaton egyre elterjedtebb, és Magyarországon is akadnak szép számmal olyanok, akik előszeretettel élnek ezzel a felfrissülési, illetve pihenési lehetőséggel. Egyszerű, infra- és kombinált szauna már sok üdülőhely kínálatában megjelenik, de az sem ritka, hogy magánházban szeretne valaki felállíttatni ilyen helyiséget. Ez lehet, hogy némelyek számára furcsának tűnik, de tulajdonképpen nincs benne semmi különös, hiszen a szauna nem más, mint a pihenésnek, méregtelenítésnek egy módja, és mindemellett jótékony hatással van a közérzetre, segít megszüntetni az álmatlanságot, nyugtatja a bőrt, és a gyakori használata a bőr öregedésének a folyamatát is lassítja.

Talán még messze állunk attól, hogy annyira a hétköznapjainkhoz tartozzon a szaunahasználat, mint például a finneknél, de úgy tűnik, hogy bár lassan, de hazánkban is egyre több szauna, illetve kombinált szauna kerül használatba.