Fontos a nemesvakolat megfelelő felhordása

A vakolat feladata, hogy ellenállóvá és esztétikussá varázsolja a beltéri és a kültéri falfelületeinket. A felületképző vakolatok sokféle típusa létezik, a megfelelő termék kiválasztásához érdemes alaposabban megismerni ezeket. Az alkalmazási területtől függően lehet alap, lábazati, gipsz, dekor és nemesvakolat.

A legfontosabb feladatuk a hőszigetelés, a víztaszítás, a páraáteresztés, illetve a fizikai és az időjárási viszontagságok elleni védelem. A legnépszerűbb vakolat típus a nemesvakolat, amely kiemelkedő minőséggel rendelkezik, jól alakítható és formázható, a színét hosszú ideig képes megőrizni, kiváló felületképzésének köszönhetően jó hőszigetelést biztosít.

Azonban ezek a tulajdonságok akkor tudnak érvényesülni igazán, ha felhordásuknál figyelembe vesszük a rá vonatkozó megfelelő időjárási előírásokat. Fontos, hogy a nemesvaklat felvitele eső, szél, fagy és kánikula mentes időszakban történjen, különben a képzett felület nem lesz olyan minőségű és annyira ellenálló, mint amit ideális esetben garantálni tud.