Az osztálykirándulás sok szempontból szükséges

Az osztálykirándulás mindig remek élmény

A jó oktató tisztában van azzal, hogy tanulni olyan környezetben lehet jókedvvel és eredményesen, amiben a diák jól érzi magát, otthonosan mozog, közel érzi magát oktatóihoz és társaihoz.

Ezeket az érzéseket csak úgy lehet táplálni, ha néha kilépnek az iskola padjaiból, és más helyzeteket, illetve élményeket is átélnek. Egy osztálykirándulás igazán jó alkalom arra, hogy a tanulók új és meghatározó tapasztalatokat szerezzenek, közel kerülhessenek egymáshoz. Persze, össze lehet ezt kötni a tanulással is, és lehet olyan helyekre látogatni, ahol hasznos dolgokat tanulhatnak, de hosszú távon annak is nagy jelentősége és haszna van, ha egy osztálykirándulás céljául csak az van kitűzve, hogy a szociális készségeiket és kapcsolataikat tudják fejleszteni.

Sőt, ismerve egy mai átlagos gyerek társadalmi magatartását, nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy szükség van az olyan tevékenységekre, ahol főleg vagy csak az érzelmi intelligencia növelése a cél. Egy osztálykirándulás során sokkal jobban lehet erre figyelni, mint a hétköznapokban, a tankönyv mellett.