A kenőzsír megvédi az alkatrészeket

kenőzsír

Kenőzsír

A súrlódás fizikai jelenség, aminek következtében hő termelődik és ez leginkább a motorikus mechanizmusok belsejében okozhat gondokat. Szerencsére ennek féken tartására van megoldás és ezt úgy hívjuk, hogy kenőzsír.

Ez a viszonylag sűrű, csúszós anyag képes megfelelő kenést adni a mozgó alkatrészeknek, így azok nem hevülnek túl és nem kopnak túlságosan. A megfelelő minőségű anyagot több helyről be lehet szerezni, mert minden szaküzletben megtalálható. Már online is meg lehet rendelni a kenőzsír többféle típusát. Vannak verziók, amelyeket kifejezetten munkagépekhez ajánlanak, de olyanok is megtalálhatóak a hungarolube.hu online felületén, amelyek gépjárművekhez valók.

Ennek a fontos szerepet betöltő matériának két fő kategóriája ismer. Az egyik az ásványi, amiben előfordulhatnak kisebb szemcsék, a másik pedig a szintetikus, ami teljesen tiszta, rendkívül finom. A Hungarolube webshop többféle teherbírású kenőzsírt kínál. A mezőgazdasági és nagyobb ipari masinákhoz ugyanis másmilyen anyagot kell használni, mint az autók esetében.