Softbox, minőség mérettől függetlenül

Minőségi softbox

Sokaknak érthetetlen az a sok műszer, amely a fotó stúdiókban található, hiszen mi egyéb kéne egy fotóhoz, mint egy jó fényképezőgép? Az ott található kellékekből talán a legfontosabb a softbox, mivel egy előnytelen fényhatás tönkreteheti az egész képet.

Mi is ez az érdekes nevű szerkezet? A softbox, egy kifeszített vékony vászonanyagból, egy ehhez erősített fényforrásból és állványból álló szerkezet. A vászon belseje fehér viszont a külseje fekete és egy drótkeretű dobozra van ráhúzva, amelyet elölről egy szétszóró lepel fed.

A fekete külső megakadályozza a fény indokolatlan kiszivárgását a stúdióba. Formáját illetően, számos alakban megtalálható, a négyzettől elkezdve a nyolcszögön át egészen vékony csíkfény formájában is létezik.

Méretüket figyelembe véve is több verziót vehetünk észre a softbox kínálatban, az egészen kicsi kézzel hordozhatóktól, amelyek a legmegfelelőbbek kinti fotózás esetén, tekintve apró méretüket, egészen a nagy állványos darabokig. Bár a lényeg nem a méreten múlik, adott szituációk sikerességében döntő szerepet játszhat.

Print Friendly, PDF & Email