A paddal ellátott öntöttvas kandalló kályha

Kandalló tűzterek

Nincs is annál szebb látvány a házban, amikor a kandallóban pattog a tűz. Természetesen a kandalló tűzterek relaxáló hatásán kívül, temérdek más előnnyel is számolni kell. A kandalló tűzterek, más nevükön kandalló betétek olyan belsőépítészeti objektumok, amelyek igen régóta a fűtési rendszerek egyik legmegbízhatóbb eszközét jelentik, amelyekkel az ember már évszázadok óta fűti a lakhelyét.

A kandalló tűzterek egyik egyedülálló tulajdonsága, hogy ezeket a kandallókályhákkal ellentétben körbe kell építeni. Miért is fontos ez? Nos, így a szerkezetek nemcsak egy helyiséget, hanem akár az egész házat képesek kifűteni. A berendezésekben többek között, számos légjáratot alakítanak ki annak érdekében, hogy az égés még hatékonyabb legyen.

A kandalló tűzterek külső jellemzőik alapján több csoportba oszthatóak. Ott vannak a panoráma betétetek, az íves tűzterek, a sík tűzterek és a sarok betétek. A belső tulajdonságokat figyelembe véve léteznek vízteres kandallóbetétek és például energiatakarékos változatok is. Ezen fajtákon kívül, az öntöttvas kandalló kályha is roppant nagy népszerűségnek örvend.

Sokan azért veszik meg ezt, mert úgy vélik, hogy ez garantálja a leghatékonyabb fűtést. Az igazság azonban az, hogy régebben biztos így volt, ám a szerkezetek nagyon sokat fejlődtek az elmúlt években és a kandallókészítés technológiája számos innováción ment át.

Az öntöttvas kandalló kályha terméket több részből szerelik össze, és bár hiába alkalmaznak itt a szakemberek tartós lemezeket, a szerkezet fűtésben nem képes elérni a kerámia betétes színvonalát. Az öntöttvas kandalló kályha elterjedtsége még annak is köszönhető, hogy ez számos változatban létezik.

A webboltokban, áruházakban mindenféle méretű, teljesítményű és stílusú termék is szemügyre vehető. Sőt, még olyan modellek is megvehetőek, amelyek egy aranyos kis paddal rendelkeznek. Ezáltal az öntöttvas kandalló kályha még több örömet okozhat a lakóknak, akik télen, a nagy hidegben mindig szívesen ülnek közel a fűtőberendezéshez.

Print Friendly, PDF & Email