Önkéntes nyugdíjpénztár a gondtalan öregkorért

Önkéntes nyugdíjpénztár

A jelenlegi nyugdíjrendszer semmi jóval nem kecsegteti a fiatalokat, ezért érdemes minden olyan lehetőséget megragadni, amivel könnyebbé tehetik azt az időszakot, amikor már nem fognak tudni dolgozni. Például az önkéntes nyugdíjpénztár révén, hamarabb is kiegészíthetik a jövedelmüket, minthogy nyugdíjba vonulnának, így az utolsó munkaévekben már lazábbra lehet engedni a gyeplőt.

Sokan kínként élik meg a nyugdíj előtti néhány évet, mert már nem tudnak úgy teljesíteni, mint régen. Viszont azért, hogy teljesítsék az előírásokat és minél nagyobb állami támogatást kapjanak majd, muszáj ugyanannyit és ugyanolyan intenzitással dolgozniuk.

Ha ők időben gondolkoztak volna és az önkéntes nyugdíjpénztár mellett döntöttek volna, akkor nem számítana olyan sokat az a plusz néhány tíz, száz munkanap, de az a pár ezer Forint sem, amivel ettől növekedhetne a nyugdíj összege. Ne hagyja, hogy Ön is ilyen helyzetbe kerüljön, hanem használja ki az önkéntes nyugdíjpénztár rejtette lehetőségeket! A havi tagdíjat bármikor megváltoztathatja, így nem fog soha fejtörést okozni a befizetés.

Print Friendly, PDF & Email