Miért előnyös a magasszárú focicipő?

Nike focicipő

A világmárkák mindegyike arra törekszik, hogy megtalálja a tökéletes receptet a sportfelszerelések terén. Egy minőségi sportcipő rengeteget javíthat a teljesítményen.

Minél könnyebb, kényelmesebb, ergonomikusabb, annál nagyobb eséllyel fog új rekordot dönteni a viselője. A magasszárú focicipő tartást biztosít a bokának, hiszen egy mérkőzés során a focisták hatalmas megterhelésnek teszik ki a lábaikat. Egy gyors blokkolás, váratlan becsúszás könnyen sérülésekhez vezethet.

Azonban a magasszárú focicipő viselésével csökkenthetik ezeknek a sérüléseknek az esélyét, ráadásul a teljesítményüket is jelentősen növeli, hiszen ezek szintén ACC technológiával készülnek. A csúszós talaj alaposan megnehezítheti a labdavezetést.

Viszont a Nike magasszárú focicipő tervezőinek sikerült olyan felületet kialakítaniuk, ami a pályán megállja a helyét, a szélsőséges körülmények között is. Ennek köszönhetően, a focista jobb teljesítményre lehet képes a magasszárú focicipő viselésével, ami jelentősen megkönnyíti a labdavezetést játék közben.

Print Friendly, PDF & Email