A mágnestábla nagy segítség az oktatóknak

Mágnestábla

Az emberekben sokkal jobban megmaradnak azok az információk, amelyeket nemcsak hallottak, hanem láttak is. Éppen ezért szoktak mindenféle szemléltető eszközt használni az iskolai órákon, különféle kurzusokon és szakmai bemutatókon, amelyeknek ma már szerves részét képezi a mágnestábla is.

Ez a modern eszköz kiküszöböli a hagyományos tábla hátrányait, mint a krétapor okozta foltok a ruhán, irritációk a bőrön és egyéb egészségügyi problémák, amit a belégzése idéz elő. Ráadásul a mágnestábla többféleképpen is használható, mert nem csupán írni, rajzolni lehet rá, hanem mágnesekkel és a tetején található csiptető segítségével különféle szemléltető eszközök is rögzíthetőek rajta.

A mágnestábla lehetővé teszi, hogy néhány bonyolultabb ábrát, illusztrációt előzetesen elkészítsen, aminek köszönhetően időt spórolhat és megelőzheti, hogy elveszítse a hallgatók figyelmét. Ez fontos lehet az információ átadás tekintetében, mert ha a hosszú percekig tartó írás, rajzolás miatt elkalandozik az emberek gondolata, nehéz lesz újra bevonni őket az oktatás folyamatába.

Print Friendly, PDF & Email