A Grantis segít a lakástakarékpénztárak közti navigálásban

A Lakástakarékpénztárak.hu weboldalon sokrétű tájékoztatást kaphat az ideális lakástakarék konstrukció választásáról.

A lakástakarékkal foglalkozó szakemberek örömére, ez még mindig nagyon divatos, és aki csak teheti, megragadja ezt a páratlan opciót. Aki pedig először hall erről, vagy esetleg még többet meg akar tudni a témáról, mert tervei vannak, hamar rábukkanhat arra a helyre, ahol a munkatársak segíteni tudnak. A lakástakarékpénztárak.hu weboldalon sokrétű tájékoztatást kaphat az ideális lakástakarék konstrukció választásáról.

Akik egy kicsit is otthonosan mozognak ebben a témában, biztosan megismerkedtek már ezzel a weboldallal és azzal, hogy miben is segíthet ez. Először is azt kell tisztázni, hogy mi a lakástakarék. Nos, ahogy ennek a neve is jól mutatja, ez nem használható fel akármire. A pénzt igénylő személy ezt csakis valamilyen lakáscélra alkalmazhatja. Ezen belül viszont rengeteg opció van. Nyilván mindenki maga dönti el, hogy melyiket tartja a legfontosabbnak. 

A lakástakarékpénztárak.hu honlapon megtudható, hogy ennek a lényege, hogy havi szinten minimum 20 ezer Forintot félretesz az ember lakáscélra, akár 10 éven át. Ezt az állam úgy honorálja, hogy az éves félretett összeg 30%-át odaadja támogatásként. Ennek a felső határa 72 ezer Forint lehet. A pénztár valamennyi betéti kamatot is fizet a személy pénze után, de ez a jelenlegi kamatkörnyezetben elhanyagolható. A lakástakarékpénztárak.hu oldal egyik cikkében az is világosan le van írva, hogy ha vége a szerződésben vállalt megtakarítási időnek, akkor arról is dönthet az ember, hogy mire is használja majd fel a pénzt.

A kiutalási időszakon belül pedig biztosan megkapja a teljes összeget. Az illetőnek a felhasználási céltól függően, maximum 18 hónapja van arra, hogy igazolja, valóban lakáscélra költötte a megtakarítást. Gondolni kell itt ugye a számlákra vagy éppen az értékbecslésre. Lényeges hát, hogy ezt a pénzt el kell költeni a megadott célok egyikére. Persze ott van az a lehetőség is, ahol a lejárat után tovább fizeti valaki a lakástakarékot. Mi történik ekkor? Nos, ebben az esetben a fix időtávok közül választhat. A lakástakarékpénztárak.hu segíthet eldönteni, hogy melyik opció éri meg a leginkább.

Print Friendly, PDF & Email